CSV 2 te sterk voor Krimpen 4 in de eerste wedstrijd van het seizoen 2013/2014

Op vrijdag 20 september speelde Hans op bord 7 tegen Henk Stam. Hans kwam al snel een kwaliteit voor (volgens Roel Trimp een offer waar genoeg compensatie voor was). Daarna volgden wat pionnen en een heel stuk. 1-0. Op maandag volgde, in Krimpen, Harry tegen Eduard Hoogenboom, een geduchte speler. In het midden spel had Hoogenboom de betere stelling met aanvalskansen. Harry zag kans dames te ruilen en er volgde een gunstig eindspel van Harry’s loper tegen Hoogenboom’s paard in een gesloten stelling. Harry kon echter niet met de koning zijn tegenstanders stelling binnen dringen en moest berusten in een remise. 1 ½ – ½.
Vrijdag 27 september kwam Krimpen bij ons op bezoek.
Rob Docter speelde op bord 5 tegen Arne Pols, een jeugdspeler. Rob speelde de opening snel (volgens hem gewoon theorie) en zag toen een schijnoffer op f7 over het hoofd. In een verwoeste stelling speelde Rob nog een tijdje door. 1 ½ – 1 ½.
Derk speelde op bord 8 tegen een Wiggert Pols (een broertje). Derk zag een mooie manier om een pion te winnen maar dat keerde zich tegen hem. Wat er uit zag als een aanval van Derk veranderde in een paar zetten in een niet te stuiten aanval van zijn tegenstander. 1 ½ – 2 ½ .
Thomas op bord 6 tegen Meike Riemens (een meisje van 14 of 15). Thomas wist vlot via de diagonaal a2-g8 en en een half open g-lijn een beslissende aanval te krijgen op de koning. 2 ½ – 2 ½.
Mark bezorgde van Walsum in de opening een tripel pion, waarbij de dames waren geruild. Zijn tegenstander kreeg geen tegenspel en met veel geduld bereidde Mark de beslissende slag voor. 3 ½ – 2 ½.
Op bord 1 speelde Arjan tegen Jos den Boer. Na de opening had Arjan een gedrukte stelling, waarbij zijn koning niet kon rokeren en zijn dame op d8 geen zet kon doen. Arjan deed waarschijnlijk het enig mogelijke: hij begon een pionnenstorm met g5 en h5 op de koning. Wonderlijk genoeg had zijn tegenstander geen goed antwoord en verkreeg Arjan 2 torens op een open h-lijn. Zijn tegenstander offerde een pion voor tegenspel. Arjan behield zijn overwicht en kon uiteindelijk de stelling beslissend binnendringen. 4 ½ – 2 ½
Rob van de Bosse verkreeg op bord 3 tegen Floris Doolaard 2 pionnen voorsprong (1 na een pionnoffer en 1 na een blunder). Rob moest ze in het eindspel echter teruggeven. In mijn mening had zijn tegenstander hierbij een zeer goede stelling kunnen krijgen, volgens Rob had hij alles steeds onder controle gehad. Rob speelde het eindspel van elk een toren en 5 pionnen uitstekend en won. Eind uitslag 5 ½ – 2 ½.

(Door:Jan ten Brinke, teamleider, geplaatst op 29 september 2013)