CSV 3 deelt een klap uit

Oostflakkee 2 waande zich al kampioen in RSB 4A. Minimaal een gelijkspel tegen het lager staande CSV 3 zou op woensdag 20 maart voldoen om het kampioenschap binnen te halen. De mannen van Rob Docter besloten anders. Met het kleinst mogelijke verschil (4 ½ – 3 ½) werd Oostflakkee verslagen. Omdat andere teams nog moeten spelen, c.q. hun uitslagen nog niet op de RSB-site staan, is de uiteindelijke stand in 4A nog niet duidelijk. Waarschijnlijk wordt Messemaker 5 kampioen. Nieuwerkerk 3 heeft nog een klein kansje. CSV 3 zal waarschijnlijk 4e worden met een kleine achterstand op de 3e plaats.
Hoe verliep de strijd? Eduard Hartog kon als eerste met een brede grijns zijn notitieboekje sluiten. De mooiste partij was volgens mij die van Richard. Hij rommelde al zijn zware stukken naar de hoek waarin de koning van zijn arme tegenstander zich bevond. Met een “K”-woord ging hij mat. De spannendste partij was die van Menno. Om 23.15 uur bood zijn tegenstander voor de 3e keer remise aan. Het mocht van Rob (“Het gaat toch nergens meer over”). Maar Menno wilde meer. Heel Oostflakkee stond rond het bord en zag het kampioenschap verdampen, toen Menno het punt binnenhaalde!
De resultaten van CSV 3: André Grootenboer 0, Jan ten Brinke 1, Jan van Dijk ½ , Menno Schoone 1, Richard van de Velde 1, Bas Koote 0, Cornelis Bouter 0, Eduard Hartog 1.
(Door: Jan van Dijk, geplaatst 21 maart 2013)

Deel dit bericht