CSV 4-tal verspeelt kampioenskansen (CSV – Charlois/Europoort 2-2)

Afgelopen vrijdag 10 januari speelden het CSV 4-tal met Rob Docter, Arjan Terlouw, Harry Stroosma en Menno Schoone tegen een sterk team van Charlois/Europoort.

Rob trof het slecht met Zhi Yang Fan (1424) op bord 2. Arjan had vorige keer remise gespeeld waaruit de sterkte van Zhi blijkt. Al snel moest Rob de vlag strijken. (0-1)

Menno speelde tegen Fritz Dueller (1305). Op papier een zwakkere tegenstander; daarom bord 4. Vroeg op de avond kreeg Menno een remiseverzoek maar wees dit af, omdat hij dacht beter te staan. Helaas keerden de kansen en moest Menno opgeven. (0-2)

Op bord 3 speelde Harry tegen de op papier sterkste speler, Marcel Dirks (1727). Een zware dobber voor Harry, maar het punt haalde hij binnen, waarmee het 1-2 werd.

Samen met Harry had ook Arjan een lange partij. Arjan speelde op bord 1 tegen Robert Lecomte (1481), die de vorige wedstrijd op bord 4 zat. Arjan houdt het graag lang spannend om uiteindelijk te winnen. Zo ook deze keer: 2-2.

Door dit gelijkspel en het verlies tegen Charlois/Europoort vorige wedstrijd, staan we 2 wedstrijdpunten achter voor de eerste plaats. Er resten ons nog 2 wedstrijden, tegen de Pionier en Shah Mata. Die zouden ons in ieder geval 4 wedstrijdpunten op moeten leveren.

Deel dit bericht