CSV 4-tal wint van Pionier

Op 11 oktober was de eerste wedstrijd van het CSV 4-tal gepland. In poule D spelen 4 teams die ieder uit en thuis spelen. Tegen De Pionier uit Hellevoetsluis was de eerste wedstrijd gepland. Inmiddels hadden we om 20.00 uur al gehoord dat er grote verkeersproblemen waren door de afsluiting van de Hartelbrug en de harde regen die viel. De wedstrijdleider besluit om 20.15 uur de klokken te starten aangezien we nog niets gehoord hadden van de bezoekers. Uiteindelijk tegen 20.30 komen de tegenstanders binnen. Blijkbaar was in het donker ook het buurthuis moeilijk te vinden en hadden ze enkele rondjes gereden.

Rob speelde met wit op het eerste bord tegen de heer Faber. De heer Faber was ingevallen voor een speler en had de hoogste rating van het team: 1689. Dat heeft Rob gemerkt. Het ging gelijk op, totdat er de mogelijkheid was tot een combinatie. Rob zelf twijfelde of de combinatie correct was, maar speelde toch en de heer Faber ging hierin mee. Hiermee kwam Rob beter en kon het punt bijschrijven.

Harry op bord 2 speelde met zwart tegen de heer Stelloo (1342). Hij kwam in de opening een pion voor en later pakte hij ook een toren. Hierna was het eenvoudig voor Harry. Nog een punt voor CSV.

Eduard speelde op bord 4 met wit tegen de heer Croonenberg (1240). Eduard kon een pion winnen en hierna nog een stuk. De hele tijd met een dreiging van D+L op h7. Na een schaakje van de heer Croonenberg stak hij ineens zijn hand uit om remise aan te bieden. Eduard schrok hier behoorlijk van en had bijna automatisch de hand gepakt. Er zat een dreiging van eeuwig schaak in, maar uiteindelijk na dameruil gaf de heer Croonenberg op was het derde punt voor CSV binnen.

Wim speelde sinds het eerst na 15 jaar weer een officiële bondswedstrijd. Hij speelde tegen de heer Wilschut (1275) met zwart. Tot de 10e zet werd er Semi-Slavisch gespeeld. Wim vond dat zijn tegenstander wat passief speelde gedurende de gehele partij, waardoor hij de gelegenheid kreeg om zijn stelling te ontwikkelen. Met de torens op e4 gericht, actieve dame en een mooie zwarte loper stond Wim prima, terwijl wit geen kansen kreeg. Rond de 20e zet begon wit pionnen te schuiven en Wim kon Dame+ 3 pionnen ruilen voor een L+T. Hierna was het een kwestie van uitspelen.

Zo rond 22.30 was Wim klaar en had CSV gewonnen met 4-0.
Een prima start van de 4-tallencompetitie.
(Door: Eduard, geplaatst op 13 oktober 2013)