CSV 2 voor 3e keer op rij kampioen !!!

Na een spannende wedstrijd (en spannend seizoen) is CSV2 op vrijdag 17 april door te winnen van RSR Ivoren Toren4 kampioen geworden van de 2e klasse C. Voor RSR Ivoren Toren stond er niets meer op het spel maar geen moment was er de indruk dat dit invloed had op hun motivatie. Na een paar uur spelen zag het er voor ons team niet zo heel goed uit. Op bord 7 was Hans zeer passief uit de opening gekomen en tekende zich al verlies af. Op bord 1 verloor Arjan onbedoeld een pion bij de koning in een scherpe stelling. Rob op bord 3, Thomas op bord 8 en Walter op bord 5 hadden initiatief. Mark had de gehele partij een toren op a8 waarvan niet duidelijk was hoe die ontwikkeld kon worden. Harry had een lastige positionele partij die veel van de spelers vergde en Willem had een slechtere loper.

Nadat Hans had opgegeven werd alle aandacht getrokken door de partij van Arjan. Tegengesteld gerokeerd en de vraag was wiens aanval het eerst beslissend zou zijn. Leo van Dongen wikkelde in waarschijnlijk gewonnen stand foutief af en ineens zagen we voor Arjan een winnende voortzetting. Arjan benutte zijn kans en kon mat zetten. Door deze overwinning zagen onze kansen er ineens veel beter uit. Mark op bord 2 accepteerde een remise aanbod. Harry die slecht leek te staan kon na een te optimistische koningsaanval van zijn tegenstander zelf ineens matzetten. Rob die de gehele partij aanvallend speelde kon na pionwinst zoveel druk uitoefenen dat de stelling van Arrian Rutten instortte. Wouter Scheffer blunderde in een gewonnen stelling tegen Willem. Thomas had in een vrij vroeg stadium een pion gewonnen en uiteindelijk bezweek zijn tegenstander. Walter had de gehele partij zo’n sterk initiatief dat de uitkomst onvermijdelijk was. Eindstand 6 1/2 – 1 1/2 voor CSV2.

20150418_002920

Op de foto CSV 2, van links naar rechts: Arjan Terlouw, Hans Blokland, Jan ten Brinke, Harry Stroosma, Rob van der Bosse, Willem Klein, Thomas Herrewijn, Mark van Liempt en geknield Walter Vermeer. Niet op de foto staat Rob Docter.