CSV2 wint nipt van Nieuwerkerk 2

De slotronde van de 2e klasse C gaat heel spannend worden voor CSV2.
Als we 17 april winnen en Shah Mata verliest tegen de 3e kanshebber WSV1 dan zijn wij kampioen. Als Shah Mata verliest en wij spelen gelijk dan is WSV1 kampioen.
Als Shah Mata gelijk speelt en wij winnen met meer dan 1 punt verschil zijn we kampioen. Winnen we met 1 punt verschil dan weet ik niet wie er kampioen is.
Als Shah Mata wint dan zijn zij kampioen.

De beste 2e van de 2e klasse promoveert ook. De kans is groot dat deze uit de 2e klasse A komt. Hoe deze klasse eindigt zullen we snel weten; als één van de 2 koplopers verliest zal de beste 2e waarschijnlijk uit onze groep komen en promoveren we als we winnen.

Als wij verliezen van RSR Ivoren Toren 4 dan zullen we volgend jaar een nieuwe poging moeten wagen.

Verslag van de wedstrijd van vrijdag 13 maart:

Ik had goede verwachtingen, onze gemiddelde rating was 100 punten hoger dan die van Nieuwerkerk en bovendien stonden ze laag in de rangschikking. Helaas begon de wedstrijd slecht. Rob Docter was snel klaar, na 8 zetten stond hij mat. Hans op bord 7 komt iets onder druk te staan op de damevleugel maar zijn tegenstander geeft gelegenheid de koningsvleugel te openen en Hans stond voor de vraag gezien o.a. zijn tijdachterstand of hij herhaling van zetten zou afdwingen of (riskanter) vol in de aanval zou gaan. Hij koos voor het laatste en won een stuk tegen een pion, waarna Wouter Razenberg (iets voorbarig?) opgaf. Mark leek mij iets passief uit de opening te komen maar hij bewees weer eens dat ik zijn spel niet goed kan doorzien, hij won via een combinatie een stuk voor een pion waarna de uitslag vast stond. Arjan komt een pion voor maar zijn stelling lijkt iets wankel; Jelle Versluis offerde een stuk waarna zijn aanval er gevaarlijk uitzag. Arjan hield het hoofd koel en na een schijnoffer van zijn toren op g2 kon hij snel winnen (3-1 voor ons). Willem heeft een degelijke stelling en verkrijgt de c-lijn maar ook een slechte loper. De open c-lijn levert niets op en daardoor geeft de slechte loper zijn tegenstander beslissend voordeel. Na enig afruil was Willems stelling hopeloos. De partij van Walter kent een voorzichtige opbouw maar de 2 lopers van Willem van der Wel geeft deze een kans voordelig af te ruilen waar na Willem in een, waarschijnlijk verloren, einspel komt met geïsoleerde pionnen. Zijn tegenstander wordt echter geimponeerd door Walters actieve spel en biedt remise aan. Thomas wint al vrij snel via eeen combinatie een pion. De stelling bleef zeer gesloten en Thomas zag geen winstmogelijkheden. Omdat de wedstrijd misschien vereiste dat hij zou winnen speelde hij door. Uiteindelijk opende de stelling zich en bewees Thomas weer eens hoe geconcentreerd hij dit seizoen speelt en hij maakte het beslissende punt. Rob vd Bosse laat zijn tegenstander komen en speelt op tegenkansen tegen een niet gerokeerde koning. Rob komt wel steeds meer onder druk te staan met weinig tijd over. Hij verleidt zijn tegenstander tot het aannemen van een gevaarlijke pion en Leo van der Havenn verslikt zich in een kwalitietsoffer van Rob waarna Rob een stuk voorkomt in vliegende tijdnood. Rob wil winnen, weigert een remise aanbod en gaat door de tijd.

Deel dit bericht