Daniël Zevenhuizen winnaar van succesvol OCJK

image001

Op de dag van kerstavond, dinsdag 24 december, opende de Capelse wethouder van Winden (Wijkwethouder Schenkel) het 43e OCJK: het Open Capelse Jeugd Kampioenschap schaken. Dit werd gehouden in Buurthuis ‘De Wel’ in Capelle aan den IJssel. In zijn openingstoespraak gaf de wethouder aan dat het bestuur van Capelle het belangrijk vond sport waaronder ook denksporten van harte te ondersteunen.Er werd in 4 groepen gespeeld, 26 in groep D (t/m 9 jaar), 21 in groep C (t/m 12 jaar zonder of lage rating), 17 in groep D (t/m 12 jaar met hoge rating) en 19 in groep A (t/m 18 jaar). Leuk was het om te zien dat schaken niet alleen iets van jongens, maar ook van meisjes. Er waren er 13 waarvan Lara de Bruijne er ook nog met een prijs van doorging.De prijzen werden met verve uitgereikt door de voorzitter van de Rotterdamse Schaakbond Arjen Postma. Opmerkelijk was dat er nogal wat broertje en zusjes meededen. Hadden de families Kudlicka, Tran, Tjong, Graveland, van der Vorm, Lipschart, Pols en Vermeer elk twee kinderen afgevaardigd, de familie van der Knaap brachten zelfs drie vertegenwoordigers in deze schaakarena!

In de groepen B, C en D werd met 15 minuten op de klok gespeeld per speler per partij. In totaal speelden zij 9 rondes.

In groep A was de bedenktijd langer met 20 minuten op de klok. Zij speelden in totaal 7 rondes ingedeeld volgens Zwitsers systeem.

 

In groep A werd Daniël Zevenhuizen van Spijkenisse met 5,5 punten uit 7 rondes 1e. Evenveel als Wang Yang (Klim-Op) en Steven de Wilde (Spijkenisse) die echter een lagere eindrating hadden waardoor zij resp. 2e en 3e werden. De geldprijzen werden gedeeld, zodat een ieder € 40,- kreeg, maar de bekers werden op basis van de ranglijst uitgereikt.

Groep B werd met overmacht gewonnen door Ruurd van Besouw van Vegtlust Maarssen met 9 uit 9!! Lucas Nguyen (Klim-Op) volgde met 6,5 punten op de 2e plaats. Tommy Tran (Klim-Op) werd heel goed 3e met 6 punten uit 9 partijen. Ook de meisjes deden het goed in deze groep. 4e werd Lorena Kalkman (Spijkenisse) en Ting Ting Lu (Klim-Op) werd 5e.

De eerste plaats in groep C werd met een fotofinish gewonnen door een speler uit onze buurgemeente Nieuwerkerk. Jurian Wildemans behaalde 7 punten uit 9 partijen, net zoveel als Matthijs Salomons (SV Leiderdorp) die een iets lagere eindrating had. Matthijs werd dus netjes 2e met ook 7 uit 9. Derde werd Lara de Bruijne uit onze andere buurgemeente Krimpen. Zij behaalde 6,5 uit 9. Een prima resultaat. Leuk om te vermelden is nog het feit dat de plaatsen 4 en 5 ook bezet werden door 2 meisjes: Kim Meijer (SV Kralingen) en Fenna de Oude (Klim-Op). Chapeau.

In groep D speelden zoals gezegd 26 kinderen, die heel gemotiveerd en opgewekt aan het toernooi. Al met al werd het een lange dag voor de kinderen, maar schaken daar lusten ze wel pap van. Negen rondes lang werd er gestreden. Uiteindelijk gewonnen door Daniël Kudlicka (Klim-Op) met 7,5 uit 9. Winston Tjong (Klim-Op) zat Daniël op de hielen en behaalde 7 uit 9. Hiermee werd Winston prima 2e. Thomas Kentstra (SV Leiderdorp) werd 3e met 6,5 punt uit 9. Evenveel als Hein Schouwenaar (Klim-Op) die echter een lagere eindrating had.

 

Aan het einde van het toernooi waren de kinderen moe maar voldaan van het geleverde werk. De sfeer is tijdens de hele dag uitstekend geweest.