Wie is Wie?

Eduard Hartog, VoorzitterEduard Hartog


Ik ben Eduard Hartog, geboren in 1967 te Rotterdam en opgegroeid in Capelle a/d IJssel. Zo rond mijn twaalfde ben ik 2 jaar lid geweest van de Capelse Schaakvereniging. Dit was in de periode dat de gouden tijd van CSV aanbrak. In die tijd heb enkele schaakdiploma’s behaald. Vele jaren later heb ik mijn zoon lid gemaakt van de CSV en hij bleek het spel goed te snappen. Na enkele jaren hield de jeugdleider ermee op. Inmiddels had ik een half jaar training gegeven en er stond niemand op om jeugdleider te worden. Hierop heb ik aangeboden de jeugdafdeling over te nemen en sinds 2009 jaar ben ik jeugdleider. Vorig jaar heeft de voorzitter mij gevraagd om zijn voorzitterschap over te nemen en dat voer ik uit naast het jeugdleiderschap. Sinds kort ben ik verkozen tot bestuurslid van de RSB.
Het is mijn ambitie om schaken, veel meer dan nu, een breedtesport te laten worden. Niet alleen voor de jeugd via schoolschaak, maar ook door voor beginnende of zwakkere schakers een mogelijkheid te bieden. Door een brede(re) basis te creëren kunnen ook talenten beter ondersteund worden.

Alain de Callafon, Extern Wedstrijdleider


Ik ben Alain de Callafon, 31 jaar en sinds mei 2021 woon ik in Capelle a/d IJssel. In mijn tienerjaren heb ik wat partijtjes in de huiskamer en online geschaakt, toen nog op FICS, maar nooit op een vereniging. Tijdens de lockdowns ben ik weer begonnen online te spelen. Toen we weer alles mochten en konden begon het te kriebelen om ook eens een partij op een club te spelen. Online werd ik niet echt meer geprikkeld en ik wilde wat meer mensen leren kennen in Capelle. Ik heb in augustus en september 2021 een paar keer meegespeeld op de vereniging en dat was zo inspirerend dat ik begin oktober besloot lid te worden. Gedurende het eerste jaar al werd mij gevraagd of ik ook de schaakclub mee wilde gaan besturen als extern wedstrijdleider. Het kan snel gaan! Nu mag ik mij nog geen jaar na mijn aanmelding als lid trots aan je voorstellen als extern wedstrijdleider van onze mooie vereniging. Vanuit die functie werk ik aan een succesvol extern competitiejaar. In mijn ideaalbeeld nemen alle leden op een of andere manier deel aan een externe competitie en ondersteun ik alle schakers om boven zichzelf uit te stijgen. Ik spreek dan ook de hoop uit dat iedere deelnemer aan de competitie van dit jaar kan groeien als speler en als mens!

Ard van der Marel, Barbeheerder, Webmaster


Ik ben Ard van der Marel, geboren in 1998. Op mijn 18e heb ik leren schaken op de Capelse SchaakVereniging en ben ik betrokken geraakt bij de vereniging. Al snel ben ik gaan helpen achter de bar vanwaar ik enkele behendigheden voor een geslaagde avond verzorg. Sinds seizoen 2022-2023 mag ik mezelf barbeheerder noemen.

Deel dit bericht